вторник, 24.05.2016

Информационни брошури за устойчивост по проект „Възстановяване на природната среда за добро качество на живот“ Restoration of Nature for Good Quality of Life“  2007CB16IPO007-2011-2-34

 

Успешно бе приключен международният проект за културен туризъм „HE-ART

За една година проектът „Сърцето на Европа /HE-ART/“ създаде мрежа от културни точки в 8 държави – Словения, Гърция, Испания, Италия, Швеция, България, Франция и Албания. Чрез изкуство, художествено игра, диалог и доброволчество, мрежата насърчава солидарност, мир и утвърждаване на мултикултурализма, подпомагайки развитието на международния културен туризъм.

Създадените материали и информация за мрежата от „сърдечни точки“ се разпространяват на интернет страницата на проекта, както и на страниците на партньорските организации и в туристическите информационни центрове във Vače (Словения), Лариса (Гърция), Medina del Campo (Испания), Rieti (Италия), Örkelljunga (Швеция), Samonac (Франция) и Тирана (Албания).

С реализирането на проекти като „HE-ART“ Община Сандански популяризира културното наследство и природните дадености на региона в международен план.

Подробна информация и отчет за реализираните дейностите в резюме.