Видяна 148 пъти

100 години читалищна библиотека Сандански

„Не се гаси туй, що не гасне“!
100 години читалищна библиотека, Сандански, която от днес носи името на поетът и почетен гражданин на град Сандански- Петър Караангов!
Читалищната библиотека към НЧ „Отец Паисий“ – Сандански, храмът на книгата и духовността днес, отбелязва своята 100 годишнина!
С вълнение и трепет се събраха бивши и настоящи библиотекари. Хората, които първи ни въвеждат в света на книгите. Хора, които с гордост изпълняват своето призвание – да бъдат проводници на знанието, науката, духовността!
Предстедателят на НЧ „Отец Паисий 1919“ – Галя Вангелова поздрави целия екип на читалищната библиотека и обяви, че от днес тя ще носи името на Петър Караангов, чиято дъщеря също бе гост на тържествената годишнина.
Кметът на община Сандански връчи плакет на главния библиотекар – Клара Шуманова, дари 100 книги за библиотеката и обяви, че името на библиотеката „Петър Караангов“ ще бъде изписано и увековечено върху фасадата на сградата. Най-малкият и най-възрастният читател също бяха мотивирани да четат повече, като кметът им подари Енциклопедия на България и История Славянобългарска.
Да разтвяряме книгите, тези нови светове, с любов! Да ги пазим, да уважаваме библиотекарите и да влизаме в библиотеката като в храм – с уважение и почит!
Честита 100 годишнина на целия екип на Библиотека „Петър Караангов“!
Огромни благодарности на талантливите младежи от Самодеен театър „Пейо Яворов“ към НЧ „Отец Паисий“ и прекрасните Александра Василева от ПГ „Яне Сандански“ и Елена Христова от Балетна формация „Жасмин“!