Видяна 104 пъти

С много забавления и игри отбелязахме 22 март – Световния ден на водата!

Община Сандански и Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ организираха съвместно събитие под мотото „Вода за мир“.
Общата проява на открито, в парк „Свети Врач“, събра малки и големи и превърна деня в истински празник, където децата развихриха своя талант и рисуваха върху тениски и асфалт.
В истинска атракция се превърна и специалният противопожарен автомобил, осигурен от Държавно горско стопанство, Сандански, който демонстрира как се потушава горски пожар и децата имаха възможност за кратко да влязат в ролята на пожарникари.
Благодарим на прекрасните и талантливи художници от Клуба по изобразително изкуство на Стоян Божкилов и на учениците от ЗПГ „Климент Тимирязев“ и ПГ „Яне Сандански“, които чрез своите рисунки върху тениски показаха талант и отношение към природата и най-ценния ни ресурс – водата.
Благодарим и на екипа на Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция, които демонстрираха как можем да си засадим бобово растение в домашни условия.
Благодарим и на всички малчугани, които се забавляваха заедно с нас и се включиха в инициативата като рисуваха по темата за опазването на водата.
Празникът завърши с много усмивки и награди за всички, които бяха част от инициативата за отбелязване на Световния ден на водата – 22 март!