Видяна 161 пъти

СПЕКТАКЪЛЪТ „ПОД ИГОТО“ НА СЦЕНА В САНДАНСКИ

*В ролята на д-р Соколов е нашият съгражданин Иван Юруков*
Само няколко месеца след емоционалната премиера на „Под игото“ във Варна, жителите и гостите на Сандански ще имат възможността да гледат на 18 март (понеделник), от 19:00 часа в голямата зала на Дома на културата силния спектакъл на една от най-добрите ни театрални режисьори Бина Харалампиева.
Творческият екип е добре познат с уменията си да адаптира към сцена класически произведения.
Драматичният вариант по романа на Вазов е на Юрий Дачев, сценографията и костюмите са на Свила Величкова, а музиката е на Асен Аврамов.
Същият екип създаде „Тютюн“ по романа на Димитър Димов, най-търсеното представление в новата история на Варненския театър, посрещано от препълнени зали в цялата страна. Интересът и към „Под игото“ е заслужено голям.
В ролите на Бойчо Огнянов и д-р Соколов гостуват Богдан Бухалов от МГТ „Зад канала“ и нашият съгражданин, талантливият Иван Юруков от НТ „Иван Вазов“, а запомнящ се Киряк Стефчо изгражда Стоян Радев от Варненския театър.
Христина Джурова е Рада госпожина, Веселина Михалкова- кака Гинка, Николай Божков- Боримечката, Константин Соколов – Кольо Слепец, Пламен Димитров- чорбаджи Марко, Свилен Стоянов – чорбаджи Йордан.
Билети в Сандански ще се продават на каса пред Дома на културата, а могат да се заявяват и на тел. 0894480744.