Видяна 111 пъти

ОБЩИНА САНДАНСКИ ОТБЕЛЯЗА 24 МАЙ

С тържествено шествие, водено от Общински духов оркестър „Емил Кирянов“ и всички детски и учебни заведения в община Сандански започна празникът на словото, културата и духовността – 24 май в Сандански.

За прослава на светите братя Кирил и Методий и благодарност към всички, които са избрали да следват своето признание да бъдат просветители и духовни водачи, приветствия на пл. „България“ отправиха кметът на община Сандански – Атанас Стоянов и Архиерейски наместник иконом Георги Танчев.

За огромните усилия и обич, за да изградят бъдещото поколение на България, кметът Стоянов награди всички заслужили учители и културни дейци, просветители  и съвременните будители на знанието и науката, културата и духовността.

Отличилите се ученици от всички учебни заведения, постигнали високи резултати през учебната 2022 – 2023 г. също бяха наградени за своите усилия и труд, с които представят достойно община Сандански на областни и национални олимпиади и състезания.

В празничната програма, посветена на светлия 24 май взеха участие децата от детските градини „Здравец“, „Дора Габе“, „Пролет“, „Радост“ и „Първи юни“, както и ТС „Празник“, БФ „Жасмин“ и ДТС „Звездица“.