Видяна 145 пъти

ЗАПОЧВА РЕКОНСТРУКЦИЯТА И ИЗГРАЖДАНЕТО НА МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР – САНДАНСКИ

Днес бе поставено символично начало на строително – монтажните дейности по реконструкцията и изграждането на Младежки център в сърцето на парк „Свети Врач“ в Сандански.

Символичната „първа копка“ бе направена от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, архиерейският наместник Георги Танчев и представител на фирмата – изпълнител.

Сградата, която изцяло ще придобие нов облик и ще се превърне в любимо и притегателно място, е построена преди повече от 40 години и в момента пустее и се руши.

В края на миналата година община Сандански бе одобрена за финансиране на проекта по Националния план за възстановяване и устойчивост, като стойността на строително-ремонтните дейности е 1 057 908, 70 лв. с ДДС, а срокът за тяхното изпълнение -9 месеца. Изпълнител: „Монолит 21-Андонов и Захов“ ООД.

Проектът предвижда:

  • Обособяване на две многофункционални зали с прилежащи помещения;
  • Кабинети и зала за дигитални компетенции;
  • Цялостно вътрешно обзавеждане и оборудване;
  • Изграждане на стъклена фасада и цялостна външна реконструкция, съобразена с парковата среда;
  • Облагородяване на прилежащата зона.

В съвременния младежки център ще бъдат открити и нови работни места за образователни медиатори, психолози, кариерен консултант и лектори.

Предвижда се центърът да обхване младежи между 15 и 29 години, като ще се работи активно и с младежи от уязвимите групи.

Реализирането на този важен и дългоочакван проект, ще допринесе за създаването на приветлива среда за младежка активност и място за личностно и професионално развитие на младежите в Сандански.